MØD TERESE, VORES STIFTER

VORES STIFTER

Mød vores stifter, Terese Hoffeldt, som, efter hun blev mor, startede HEVEA, og ønskede at gøre en forskel i verden. Her deler hun sin personlige historie, og fortæller om, hvordan den er blevet flettet sammen med HEVEAs historie.

HEVEA BEGYNDTE SOM ET SPØRGSMÅL

Nogle gange fører de største ændringer i livet til, at de mindste spørgsmål bliver de vigtigste. HEVEA blev født ud af en sådan ændring. I løbet af 10 dage i 2007 blev jeg mor for første gang, og mistede selv min mor til kræft. Det var den mest turbulente periode i mit liv. Mine følelser var en blanding af stor glæde og ubeskriveligt sorg. På det tidspunkt talte man meget om, hvordan bl.a. ftalater i plastik kunne medføre væsentlige og farlige hormonelle ændringer, og mine tanker kredsede om, hvorvidt det kunne have haft indflydelse på min egen mors kræftsygdom.

Ligesom de fleste mødre, spurgte jeg også mig selv, om det jeg gjorde, virkelig var det bedste for mit barn. Omsorgen, plejen, kærligheden, jeg gav hende, følte jeg mig sikker på. Men jeg stillede spørgsmålstegn ved, om de ting, som omgav hende, var de rigtige.

Jeg fandt mig selv på udkig efter et alternativ til de mange plastikting, som mange af vores venner – ja, sågar jeg selv - gav hende. For der var nærmest plastik over alt! I legetøj, dukker og mange andre ting, som min datter var omgivet af. Og her formede dette lille spørgsmål sig: Er der ikke noget bedre alternativ?

Da jeg opdagede de uendelige muligheder, som naturgummi kunne tilbyde, vidste jeg, at jeg havde fundet et reelt alternativ til plastik - og HEVEAs mission tog form. På daværende tidspunkt var naturgummi, eller Hevea Brasiliensis, potentiale ikke særlig kendt. Mens mulighederne for dette unikke materiale blev tydeligere for mig, opdagede jeg, at jeg kunne skabe noget, der ikke blot var unikt, men også langtidsholdbart, bæredygtigt - og visionært i enhver forstand! Noget, jeg kunne give til min datter med ro i maven. 

HEVEA er løbende vokset siden starten og vokserfortsat. HEVEA har nu ændret sig til noget meget større end mit oprindelige spørgsmål. For at sige det helt enkelt: HEVEA er nu et svar på, hvordan man kan gøre det bedre og bidrag positivt til vores planet.

Portræt af Terese Hoffeldt


HEVEA ER NU ET SVAR

HEVEA er et svar. Ikke kun på min bekymring, men også for mange, mange andre mødre, fædre og bekymrede bedsteforældre. HEVEA mindsker bekymringen, vi alle føler i maven, og gør os endnu bedre til at tage valg for vores børn.

Men jeg havde flere spørgsmål. Hvordan kan man forene nysgerrighed, skandinavisk design og kærlighed til naturen? Det kan man gennem en kontinuerlig indsats, stærke værdier og et fast fokus på at ville gøre det bedre. Og det bestræber vi os fortsat på, for hvert et produkt, som vi beslutter os for at introducere på markederne verden over, er HEVEA nu et bæredygtigt alternativ til det konventionelle og plastik-baserede. Og det er vi stolte af!

Min datter er nu teenager, og vokser sig stor, stærk og selvstændig. På samme vis er det med HEVEA. Vi lever fortsat efter intentionen om at udvikle produkter, som er både bæredygtige, smukke og visionære – uden at tage højde for andet end vores egen vision om at tilbyde forbrugere overalt i verden et alternativ til plastik, silikone og andre petrokemiske materialer. Vil du med på den rejse? 

HEVEAS BEGRÆNSNINGER:

Vi ved det. Der er begrænsninger i det, som vi laver: Vi holder os til det, vi kender og er dygtige til, og dét er Hevea Brasiliensis. Gummiet og tømmeret fra det smukke træ. Inden for de grænser ser vi tydeligt, at bæredygtighed ikke blot er et alternativ, men det oplagte valg.
Vi ønsker at dele vores dybtfølte vision, om at kombinere fantastiske design og naturmaterialer, så de går hånd-i-hånd og giver svar på de udfordringer, som vi alle - babyer, voksne og selv hundehvalpe - møder.

I alle aspekter af den måde vi driver forretning på hos HEVEA, ser jeg det som vores mission at udvikle standarderne for, hvad der kan fremstilles ved brug af naturgummi og gummitræ - og samtidigt sætte vores bæredygtige fingeraftryk på planeten. Dét, er det eneste aftryk, der virkelig betyder noget. Ikke kun for denne generation, men også for alle de fremtidige generationer. For der er kun denne ene planet, og vi er nødt til at passe godt på den!

Terese Hoffeldt, Founder