VORES FORPLIGTELSE

HEVEA

Vores firmanavn HEVEA stammer fra det latinske navn for gummitræet; Hevea Brasiliensis. Naturgummiet, som stammer fra træet, er grundlaget for vores produktportefølje. Ved at bruge naturgummi i stedet for syntetisk gummi - som fremstilles ved hjælp af olie og andre petrokemiske substanser - modvirker vi klimaforandringerne, for det er med til at øge antallet af træer og skære ned på forbruget af fossile brændstoffer.

BÆREDYGTIGHED

Vi ønsker at være så bæredygtige som muligt, og gør hele tiden vores bedste for at forblive et ansvarligt selskab i alt, hvad vi gør – og helst at blive endnu bedre i morgen, end vi var i går.

Vi møder løbende nye udfordringer, og nogle af dem kan selvfølgelig være vanskelige at løse. Men vi fortsætter med at lede efter nye måder, hvorpå vi kan løse dem, og gøre det lidt bedre til gavn for både planeten og de kommende generationer.

Vi har et tæt samarbejde med ejerne af de plantager, som leverer naturgummien til vores produkter. Og fabrikkerne, som producerer vores produkter, lever naturligvis op til de højeste standarder, og vi har forpligtet dem til at sikre medarbejderne gode vilkår og en fair løn.

Vi sejler vores produkter til Danmark, da det er den klart mest miljøvenlige transport-form, og vi tilbyder kunder i vores egen webshop, da de kan købe produkterne uden forpakning, hvis de foretrækker det – alt sammen for at levere et grønt fingeraftryk på vores planet til gavn for de kommende generationer.   

VORES FORPAKNINGER

Vi benytter udelukkende FSC-certificeret papir til vores forpakning. FSC-varemærket er en garanti for, at papiret og pappet stammer fra en ansvarligt forvaltet skov, der hjælper med at forhindre skovrydning samt er en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn. Det er vigtigt for millioner af mennesker, der er afhængige af skove som deres levebrød, men selvfølgelig også for miljøets skyld.

På mange af vores forpakninger er et lille ”vindue”, så forbrugere kan se produktet. Det kommer fra den eneste, globale leverandør af 100% biologisk nedbrydeligt film - så det er både øko-venligt og bæredygtigt!

NATURGUMMI

HEVEA-produkter er fremstillet af saften fra gummitræet. Både træ og træsaften er nedbrydelige. Ved at blive udsat for sollys, fugt og frisk luft, har naturgummi nemlig evnen til at blive fysisk og kemisk nedbrudt af mikroorganismer.

Vi har valgt at benytte naturgummi og gummitræ i stedet for syntetisk gummi - som fremstilles ved hjælp af olie. På den måde modvirker vi klimaforandringerne, for det er med til at øge antallet af træer, og skære ned på forbruget af fossile brændstoffer.

Naturgummi vil blive naturligt nedbrudt over en kortere årrække, mens plastik, silikone og tilsvarende petrokemiske materialer består i flere århundrede.  

GUMMITRÆER

Gummitræer vokser i tropiske klimaer. Dem, som vi benytter, vokser i Malaysia og Thailand. Træerne har en lige stamme og vokser med imponerende 23 meter eller mere i deres levetid. De store træer bliver 90 cm i diameteren, og kan fælles efter cirka 35 år, når der ikke længere kan tappes saft fra dem. Når de er fældet, indgår de i produktionen af andre produkter, heriblandt vores Kawan Stabeland. 

GENBRUG

Vi kan godt lide at genbruge ting, da det er både gavnligt for miljøet, men selvfølgelig også godt for økonomien. Vi genbruger al den indpakning, som vi modtager på vores lager. Vi gemmer og genbruger overskydende materiale fra print af vores forpakning, som vi laver om til visitkort, postkort samt in-store materialer i butikker. Vi vil være rigtig glade, hvis du også overvejer, hvordan du kan genbruge vores produktemballage og forpakning. Tak!

UPCYCLE

Hos HEVEA hader vi spild, men vi elsker upcycling. Vi har derfor undersøgt, hvordan vi kan genbruge sutter til at skabe noget nyt. Nu har vi fundet en måde, så vi kan upcycle gummi og heraf skabe nye produkter. Læs mere om HEVEA opcycling her på siden.
Som det første brand i verden indenfor børneudstyr har vi taget vores ambitioner om at upcycle så meget som muligt ind i vores centrale produktudvikling. Vi har derfor hele produkt-serier, som er lavet ud af upcyclet gummi. Faktisk har efterspørgslen på vores upcyclede produkter været så stor, at vi har måtte bede vores producenter om at indkøbe højkvalitets gummi-affald hos andre fabrikker, så vi har gummi nok til producere flere produkter. Vi kalder det ”Fra skrald til skat” – og det er bæredygtigt!
  

BÆREDYGTIGHED

Bæredygtighed er essentielt for HEVEA, da det er et centralt element, når man ønsker at reducere den belastning, som man sætter på planeten - vi er simpelthen nødt til at benytte vores ressourcer bedre. Vi starter hos os selv ved at genbruge kontor- og lageraffald, hvis det på nogen som helt måde kan lade sig gøre. Vi tilskynder og støtter vores producenter til at genbruge deres produktionslinjer, ved at bede om en ISO-certificering for at sikre, at deres tilgang til bæredygtig produktion er i tråd med vores egen. Samtidig sikre os, at de efterlever de høje standarder, som vi forventer dem. På den måde har vi ydet et positivt bidrag for at sikre, at vi alle sammen benytter ressourcerne lidt bedre.

Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har forslag til, hvordan vi kan optimere på bæredygtighedsområdet. Send en mail til cs@heveaplanet.com, hvis det er tilfældet. Tak! 

SIKKERHED

Hvad gør vores allerbedste for at sikre, at vores produkter er af den højeste kvalitet. ALLE vores produkter bliver testet hos anerkendte, internationale test-firmaer såsom bl.a. SGS, Unitec og Bureau Veritas, for at sikre, at vi imødekommer de internationale standarder i Europa, USA, Canada og Australien samt de andre markeder, hvor vores produkter sælges. Og det sker både inden produkterne bliver lanceret og løbende derefter. 

Vi foretager bl.a. "træktest” af hver eneste sut for at sikre, at den kan modstå belastningen fra brug. Og for at vi kan identificere batch- produktionsdatoen, er der indgraveret batchkoder i vores produkter. Du kan altså være helt sikker på, at du med HEVEA får produkter af den højeste kvalitet!

Din planet. Dine fingeraftryk. HVAD VIL DU?

Kom med på en historie – din historie! For gennem den måde, som du lever dit liv på, fortæller du en din helt egen historie, og det skønne ved den, det er, at du kan bestemme, hvad historien skal handle om. Du bestemmer selv plottet og vælger selv hovedpersonerne.

Vi bor alle på den samme planet, som du gør, og på den måde er det din planet. Ligesom dig, ønsker vi hos HEVEA, at vi skal tage os af planeten på bedste vis. Det gør vi for vores skyld, men også for din skyld, dine børns skyld og for alle de kommende generationers skyld.

Din planet er krævende. Den kan ikke nøjes med kortsigtet løsninger. Derfor holder vi vores fokus på en langsigtet forpligtelse til at skabe bæredygtig produktion af gummitræsprodukter. Selvom vi godt ved, at vi ikke kan redde verden alene, tror vi stadig på, at det er et lille skridt i den rigtige retning – og der er behov for mange skridt i den rigtige retning.

Din planet favoriserer måske de store idéer. Det kan kræve store skridt, og det kræver, at vi alle bidrager på en måde, der får hvert skridt til at tælle. Det sikrer nemlig, at vores planet - din planet - kan videregives trygt til fremtidige generationer.

Alt, du gør, påvirker planeten. Det, du spiser, det du kører i og det du køber har en virkning på vores fælles omgivelser. Vi efterlader alle fingeraftryk på planeten hele tiden. Og, heldigvis, kan vi alle beslutte, hvilke fingeraftryk vi vil efterlade.
Det er vores ambition hos HEVEA, at vores arbejde og vores produkter efterlader et fingeraftryk, som vi kan være stolte af. Og som DU kan være stolt af. Og det gør vi vores allerbedste for hver eneste dag!